Cosmetische Tandheelkunde

De creatie van een mooi gebit is exacte wetenschap verheven tot ware kunst

Cosmetische tandheelkunde is een breed begrip. Alle handelingen dienen vanuit cosmetisch oogpunt uitgevoerd te worden. Mooier is toch vaak fijner.
Of het nu gaat om een beugelbehandeling, het bleken van tanden of het herstellen van beschadigde tanden of kiezen middels het aanbrengen van facings en keramische restauraties zoals inlays, kronen en bruggen. De Witte Brug is in staat om ‘state of the art’ maatwerk te leveren en laat u weer lachen!

cosmetische tandheelkunde de witte brug

Een kleine greep uit het aanbod voor esthetiek:

1. Facings zonder slijpen (lumineers )
Dit zijn schildjes met gelijke dikte als contactlenzen welke verlijmd worden met uw eigen tandmateriaal. Door de geringe dikte is het vaak onnodig schade aan te richten aan het eigen tandmateriaal. Kleine standsveranderingen of ernstige verkleuringen kunnen makkelijk worden verholpen middels deze vrijwel pijnloze behandeling. Met het aanbrengen van meerdere lumineers kunt u beschikken over ‘the american smile’. Menig Hollywood ster is in het bezit van lumineers.

2. Facings met slijpen
Bij het aanbrengen van conventionele porseleinen facings dient vaak wel tandweefsel te worden verwijderd om ruimte te maken voor de aan te brengen restauraties. De praktijk beschikt over een eigen super-gespecialiseerde porselein-technicus. Zij zal middels een uitgebreide fotoreeks en kleurbepaling in samenspraak met u de perfecte vorm en kleur voor de facings bepalen en deze vervolgens zelf in eigen huis vervaardigen. Dit noemen we ‘esthetic line’ en kan tevens worden aangeboden bij volledige keramische kronen en bruggen. Door de goede communicatie tussen tandarts, porselein-technicus en patiënt slagen wij er altijd in u lachend uit de stoel te laten stappen.

3. Volledig gebitsherstel bij ernstige slijtage
Bij enstige slijtage van het gehele gebit kan het nodig zijn om de kiezen te verhogen en de tanden te verlengen. Dit is nodig om de beethoogte te herstellen. Door ernstige slijtage kan het kauwen gevoelig worden aan de tanden en kauwspieren. Door verhoging van het gehele gebit kan deze overgevoeligheid worden verholpen. Tevens zorgt deze behandeling voor een jongere en meer dynamisch gezichtsuitdrukking.

4. Cerec-systeem
Met dit systeem is het mogelijk om een porseleinen inlay of kroon rechtstreeks in uw mond te vervaardigen. Met een mondscanner wordt een digitale opname gemaakt van de te restaureren tand of kies. De computer zal met de tandarts een ontwerp maken voor de inlay of kroon. Dit ontwerp wordt vervolgens met een slijpmachine uit een stuk porselein gefreesd. Hierna kan de restauratie worden verlijmd.

5. Bleken van tanden
In de praktijk wordt gewerkt met het systeem van Bright-Smile. Gedurende een sessie van een uur wordt er een gel op de tanden aangebracht en in combinatie met een speciale lamp uitgelicht. De gel wordt actief gemaakt door het licht van de lamp en dit proces zorgt ervoor dat verkleuringen en/of vervuilingen van het glazuur worden weggenomen. Een stralend wit gebit is het resultaat.

Een gezond en sterk gebit is belangrijk, een gebit dat er ook nog mooi uitziet is heerlijk!

          Voor

          Na

 

schrijf je nu in en ontvang een gratis welkomstpakket

INSCHRIJVENwelkomstpakket welkomspakket
logo